2012. január 7., szombat

Gabinak :)

Na figyelj csak ide szeleburdi kis világú Gabi :) Találtam neked egy kis lelki fröccsöt, amit ha azt hiszem minden rossz, és elolvasom másképp látom a világot! Remélem neked is ad egy kis erőt! :)

Első lépésként, meg kell látni mindenben a jót. Ha végképp nem találunk jót benne, akkor keressük meg a kivezető utat. Nem szabad elveszni a probléma újbóli és újbóli ismételgetésében, hogy nem jól csináltuk. Túl kell lépni a hibákon, tanulni belőlük, és következőre már nem történik meg.

Legyünk elégedettek saját képességeinkkel, nem szabad lebecsülni magunkat, és amiben jók vagyunk. A jó teljesítéshez erőfeszítés is szükséges, de ha dicséretet kapsz, ne engedd el a füled mellett. Írj listát miben vagy jó, és miben kevésbé. Tűzz ki feladatokat a lista negatív oldalán állókból, kezdd el egyesével mindegyiket korrigálni. Légy büszke magadra, ha kihúzhatsz egy szót a rossz oldalról.

A nevetés a legjobb orvosság. Ne feledjük, hogy a boldogabb élethez a nevetés is hozzátartozik. Gondoljunk bele milyen érzés, mikor csupa mosolygós arc jön szembe az utcán. Ha azt hisszük, hogy itt senkinek nincs semmi baja, akkor tévedünk. Hagyjuk el a rosszalló megjegyzéseket, vegyük annak, mint ami valójában: egy kedves gesztusnak. Ha viszont mosolyra áll utána a szánk, akkor gondoljunk arra, hogy a mi mosolyunk is kedvességet vált ki.

Nem szabad félni a segítségkéréstől. Nem kell szégyenkezni, ha egy felmerülő problémában segítségre van szükségünk. Sokan azt hiszik, hogy ez kiszolgáltatott helyzetbe hozza őket, de ha nem kérnek segítséget, nem tudnak továbblépni. A probléma meghaladja az erejüket, és kész is a baj.

jó hozzáállás: mindig csak a nyertes oldalra kerülhetünk. A "pohár félig üres" hozzáállás nem elegendő. Tekintsük a jó oldalát, és lássuk úgy, mégis csak félig tele az a pohár. A pozitív szemlélet több energiát szabadít fel, több mindenbe lesz kedvünk belefogni. Minden egyes kihívás sikeres befejezése után ajándékozzuk meg magunkat dicsérettel. Töltsön el a büszkeség azért, amit elértünk. Ha kudarc ér tanuljunk belőle, fogjunk neki újra, és másodszor sikerülni fog!

Puszillak, és kitartás 

3 megjegyzés:

  1. Dórii ez nagyon kedves tőled:) el nem tudom mondani mennyire jól esett:)
    ezen párszor átrágom magam!
    Köszönöm :D
    sok puszii

    VálaszTörlés
  2. :) remélem picit jobb már.

    VálaszTörlés