2011. december 11., vasárnap

Tivoli

Tegnap délután miután Zsolti hazaért elmentünk egy használt áru boltba, ahol épp kiárusítás volt, mert elköltöznek. Minden 2 korona volt (nem tudom milyen most az árfolyam, de az olyan 70-80 forint lehet.) Volt olyan ember aki gyors volt két nagyon szép széket vett 80 forintért :) Volt olyan is aki berendezkedett mindenféle poharakból, tányérokból, bögrékből. Mi sajnos már csak este értünk oda, így a bolt ki volt fosztva rendesen. Találtunk azért egy-két dolgot. Egy övet, egy órát, amihez egy bőr szíj kell, és szuper is, egy szív alakú gyertyatartót, egy sörnyitót (ami nagyon menő, nem láttam még sehol ilyet. senki nem mondja meg, hogy az sörnyitó) meg egy fonott kis szivecske alakú kosarat, amiben már az ékszereim vannak :)

Később, mivel 20 hónap az szép kerek szám, elmentünk a Tivoliba.

Tivoli: Koppenhága  leghíresebb szórakozóhelye a Tivoli. A park egyszerre működik vidámparkként a gyerekek és felnőttek számára egyaránt, valamint koncertek, felvonulások helyeként. Tivoliba csak belépőjeggyel mehetünk, ám az alap jegy ára nem túl magas, mivel ez csak az itteni sétára jogosít. Az éttermekben valamint a körhinták és egyéb játékok használatáért természetesen fizetni kell.A park legismertebb játéka a fa hullámvasút, ami a legrégebbi, ma is működő hullámvasút a világon. Ennek megfelelően sebessége nem is vetekszik a modernebb hullámvasutakéval. További nevezetességei, a Koncert terem, a Pantomim Színház, a Tivoli Gárda, a Démon nevezetű új hullámvasút és az Andersen vár. Különlegessége, hogy Hetente háromszor tűzijátékkal búcsúzik a vidámpark a látogatóitól.

Természetesen nem ültünk fel sehova, csak sétálgattunk. Mindig más a design, most ugye karácsonyba öltözött :) Nagyon jól éreztük magunkat, amikor fáztunk ittunk egy kis forralt bort vagy beültünk egy kis dán tradicionális karácsonyi édességre és utána sétáltunk tovább :) Hoztam nektek pár képet is:

 próbálkozom, elsőre nem is olyan rossz :)

























Pihenjetek, szeressétek egymást :) Puszi innen Dániából

7 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. De szépek a kivilágított épületek, nagyon hangulatos, újabb és újabb képek láttán egyre nagyobb kedvet kapok Koppenhágához is (egyre nagyobb az utazásra váró helyek listája, jajj) :)))
    Emlékszem, hogy csírakoromban olvasott lányregények közül az egyik Koppenhágában játszódott, és volt szó a Tivoliról is!
    A halszálka fonás pedig tök jól sikerült, az enyémet még be se lehet fonni, irigykedem :D

    VálaszTörlés
  3. :) Turistaként én soha nem jönnék Dániába.(persze ne vedd elrettentésnek :D) Maximum Tivolit, és a csatornákat nézném meg,sétálnék egyet a belvárosban és Christianiában, és ezzel ki is fújt. Körülbelül egy napos program :)
    Köszi :) A halszálkával most próbálkoztam először, de még gyakorolnom kell szerintem :)
    Majd megnő, türelem :)

    VálaszTörlés
  4. de szép képek!!! :)) jól sikerült a fonat, ügyi vagy:) és milyen szép:))

    VálaszTörlés
  5. :) köszönööööm
    vajinak puszi, olyan édi volt, hogy megzabálom :D

    VálaszTörlés
  6. jajj Tivoliba mi is menni akartunk, de itt ez a hülye vizsgaidőszak úgyhogy esélytelen :( amikor meg ráérek, be van zárva blö. Azért örülök, hogy ti eljutottatok :) halszálka csudijó lett, lehet én is megcsinálom ilyenre a hajam holnap, tanuláshoz tökéletes :D

    VálaszTörlés
  7. jaj mi is régóta terveztük már, hogy elmegyünk, de szerintem így karácsony előtt a legszebb :)
    Köszönöm :) és kitartás a tanuláshoz ;) pusszancs

    VálaszTörlés